Hoe aantrekkelijk zullen de nieuwe tarieven zijn in een land met bijna gratis elektriciteit?

Venezuela’s crypto regelgevende instantie en het elektriciteitsministerie hebben een wettelijke overeenkomst ondertekend.
De overeenkomst is bedoeld om elektriciteitstarieven voor crypto-mijnwerkers vast te stellen en het vergunningsproces te wijzigen.
Het is onduidelijk of de elektriciteitstarieven zullen stijgen of dalen.
In september gaf Venezuela de opdracht dat alle Bitcoin Investor – en crypto-mijnwerkers zich bij een nationale pool zouden aansluiten. Alle inkomsten zouden door de staat worden gereguleerd en onder de mijnwerkers worden verdeeld.

Nu wil Venezuela de elektriciteitstarieven veranderen.

Venezuela’s National Superintendency of Crypto Assets and Related Activities (SUNACRIP), de regelgevende instantie voor cryptocurrency, en het Ministerie van de Volksmacht voor Elektrische Energie, dat het openbare elektriciteitsbeleid bepaalt, hebben gisteren een wettelijke overeenkomst getekend om de crypto-mijnactiviteit in het land te promoten en te organiseren.

Venezuela’s nieuwe Bitcoin-wet stelt mijnwerkers bloot aan Amerikaanse sancties
De recente beslissing van de Venezolaanse regering om de Bitcoin-mijnbouw te reguleren heeft de regering van Nicolas Maduro in wezen een monopolie op de industrie en de bijbehorende onderdelen gegeven, van …

„Zoals geïnstrueerd door president Nicolas Maduro, hebben we de interinstitutionele samenwerkingsovereenkomst ondertekend om door te gaan met de versterking van het overheidsbeleid dat de ontwikkeling van digitale crypto-mijnbouw en het behoud van de elektriciteitsvoorziening in Venezuela mogelijk maakt,“ zei Nestor Reverol op zijn Instagram-account. „We zullen ook eerlijke prijzen vaststellen voor de industriële mijnbouwsector, die de ontwikkeling en verbetering van de dienstverlening mogelijk zullen maken“.

Maar er is geen woord over wat er precies in dat document staat – en of de prijzen zullen dalen (om mensen aan te trekken voor de industrie) of stijgen (om wat rijkdom te onttrekken aan een resource-intensieve sector).

Wat we wel weten uit de opmerkingen van de minister is dat de overeenkomst de elektriciteitstarieven voor mijnwerkers zou wijzigen en het vergunningsproces voor mijnwerkers zou veranderen.

Bitcoin kopen
In Venezuela is de Bitcoin-mijnbouw al meer gereguleerd dan in de meeste landen. Ten eerste moeten de mijnwerkers worden geregistreerd in een officiële volkstelling. Ten tweede is crypto-mijnbouw officieel een belastbare activiteit. Ten derde zijn mijnwerkers wettelijk verplicht zich aan te sluiten bij een nationale pool die door de staat wordt gecontroleerd.

Ondanks de regelgeving is er echter nog steeds enige verwarring onder wetshandhavers en andere overheidsinstanties over de status van de crypto-mijnbouw. De nieuwe orde is deels bedoeld om duidelijkheid te scheppen.

Het idee om de mijnbouw te ordenen en te bevorderen klinkt in theorie goed. Maar in sociale netwerken en in cryptokringen wordt gespeculeerd over wat de overheid daadwerkelijk gaat doen.

SUNACRIP-hoofd Joselit Ramirez heeft de Venezolanen verzekerd dat het tarief „aantrekkelijk“ zou zijn voor degenen die betrokken zijn bij de activiteit, wat een poging zou kunnen inhouden om lage tarieven voor te stellen of op zijn minst een betere situatie voor de mijnwerkers.

Carlos Díaz, een onafhankelijke mijnwerker (wat betekent dat hij niet geregistreerd staat bij de overheid) die in Puerto Ordaz woont, is daar niet zo zeker van.

MAKE RARE HOLIDAY NFTs

Maak uw eigen aangepaste 100% unieke NFT voor uw vrienden en familie, of houd ze voor uzelf. Als u op zoek bent naar het perfecte vakantiegeschenk, zoek dan niet verder.

Samen met Decrypt

„De regering heeft het over het vaststellen van een eerlijke prijs voor elektriciteit. Maar in Venezuela, waar energie bijna gratis is, kan dat een manier zijn om te zeggen dat ze de tarieven zullen verhogen,“ vertelde Díaz Decrypt. „Maar dit is Venezuela, waar alles kan gebeuren,“ zei hij, en hij merkte op dat de regering geneigd is om gedwongen prijsverlagingen van producten en diensten te bestellen.

Wat betreft de wijzigingen in het vergunningenproces, dat waarschijnlijk betrekking heeft op de inspanningen om te voorkomen dat overbelasting van het elektriciteitsnet in woonwijken. Maar Juan Blanco, CEO van BitData, vertelde Decrypt dat het niet de schuld is van de mijnwerkers. In plaats daarvan heeft een gebrek aan overheidsinvesteringen in infrastructuur en ondersteuning van bedrijven het economische landschap veranderd. „Veel bedrijven hebben hier hun deuren gesloten,“ zei hij, „en de mijnwerkers hebben geprofiteerd van deze beschikbaarheid van elektriciteit.“

Venezuela heeft het op één na hoogste handelsvolume op Localbitcoins. Het leidt ook de wereld op het gebied van de adoptie van cryptokringen, volgens Ciphertrace.

Regelgeving en prijswijzigingen kunnen daarop voortbouwen of het verstikken.

Empfohlene Artikel