Biden 2020-kampanj får $ 5,22 miljoner donationer från kryptoderivatutbyte FTX.

Biden utlovar 300 miljarder dollar för forskning och utveckling och ”banbrytande teknik”.

Trump har haft en ganska tuff relation med Bitcoin

Enligt ideell organisation OpenSecrets var bitcoin-utbytet Crypto Bank en av de största givarna till Biden 2020-valkampanjen.

Utbyte av kryptovalutaderivat FTX gjorde en av de största donationerna till presidentens hoppfulla Joe Bidens kampanj för att komma in i Whitehouse i USA: s val 2020. FTX gjorde en donation på 5,22 miljoner dollar och kom bakom givare som Google (6,39 miljoner dollar) och University of California (6,38 dollar) miljon). Den största givaren var Bloomberg ($ 57,5 ​​miljoner).

FTX: s avsikter är oklara, men donationen – till kandidaten som mycket väl kan meddelas bekräftad som vald president under de närmaste dagarna – kan ge kryptoverksamheten ett betydande inflytande på toppen av den amerikanska regeringen.

FTX är en relativt ny kryptobörs, grundad av kryptoentusiasten Sam Bankman-Fried (CEO) 2019. Det är specialiserat på att erbjuda kryptoderivat

Medan kampanjen Biden 2020 inte har en uppsättning policy för kryptovaluta, har det förbundit sig att investera $ 300 miljarder i forskning och utveckling och ”banbrytande teknik”, enligt kampanjstället .

Även om det inte direkt nämns kryptovaluta kan detta tänkbart inkludera, åtminstone, system som är baserade på decentraliserad huvudboksteknik eller Federal Reserve: s ansträngningar att hålla jämna steg med Kinas centralbank digitala valuta (CBDC), digital yuan .

Trump, å andra sidan, har haft en ganska besvärlig relation med Bitcoin. I en serie tweets 2019 föreslog han att bitcoin och andra kryptovalutor var „inte pengar“ vars värde är „baserat på tunn luft.“ Han gick till och med efter Facebooks Våga och lammade företaget för att tro att det kunde försöka bli en bank utan att undvika bankregler.

Därför är det inte omöjligt att se varför Biden 2020, inte Trump, drog denna stora donation från FTX. Huruvida det översätts till inflytande på beslutsfattandet återstår att se. Detta kan dock markera början på en ny våg av politiskt engagemang från en kryptovärld som till stor del fokuserar på intern utveckling. I ett land med en notoriskt långsam, motvillig rättslig miljö – det kan definitivt hjälpa till att påskynda saker och ting.

Empfohlene Artikel